MeniuAtlantis Lab AT16

Solicită un preț mai bun AICI!
  • 12,690 RON

  • Fără TVA: 10,664 RON

Personalizare


Atlantis Lab își adaptează modelele profesionale din studiourile de înregistrare pentru a ne oferi AT16, o boxă de podea uimitoare și extrem de convingătoare. Compactă în dimensiuni, impecabilă în design, se dovedește a fi uluitoare la ascultare. Promisiunea globală este îndeplinită pe deplin: un real succes! Gama Atlantis Lab este completă și fidelă filozofiei foarte profesionale - în sensul evident pozitiv al termenului - a mărcii.


Test Atlantis Lab AT16 de la LeBeauSon


Atlantis Lab AT16: un format compact care ascunde frumusețe


Boxa AT16 este o boxă de podea de dimensiuni compacte cu caracteristici pline de promisiuni, cât și surprize. O boxă pe două căi, ea are totuși trei drivere. Secțiunea de înalte este preluată de un driver cu cameră de compresie de 1 inch, decuplat de fațadă pentru și mai multă transparență, iar mediile-bas sunt gestionate de un cuplu de drivere de 13cm, unul în față și celălalt în spate. Acest ultim punct este important pentru plasarea boxei, relativ aproape de perete. Eficiența este remarcabilă pentru o boxă de această dimensiune: aproape 95dB/1w/1m. Ea gestionează generos 160 Wați nominali și aproape dublu la vârf. Toate acestea permit să fie asociată cu practic orice amplificator. În cele din urmă, banda de frecvențe este largă cu un bas care coboară surprinzător de jos fără marketing fals (40Hz la -1dB). Acest bas este ajustat printr-un port reglabil. Acest pas, simplu dar precis, este recomandat pentru a obține și mai mult de la AT16 dincolo de presetările de fabrică, în funcție de camera dvs. de ascultare.


Frumoasă din toate punctele de vedere

Estetica este rafinată. Subțire, alungită, ușor piramidală... își găsește ușor locul în sufragerie datorită amprentei sale extrem de rezonabile la sol: dimensiunea unui mic suport de boxă de raft (24 x 29 cm). Acoperirea cu piele artificială este reușită: granulația este vizibilă dar ușoară, tensiunea perfectă, iar culorile maro-cenușiu sau alb sunt deosebit de atemporale și plăcute. Laturile sunt din stejar, lucrate cu mai multe fațete și caneluri pentru a oferi rigiditate suplimentară și suprimarea undelor staționare și a rezonanțelor parazite. Blocul terminal simplu din spate a fost realizat în Franța după specificații exclusive. Este foarte bine făcut, dintr-un aliaj de cupru de înaltă conductivitate. Strângerea este fermă și ușoară. Bananele și firul gol sunt acceptate. Compresia din față prezintă un frumos inel de aluminiu pentru o atingere de modernitate și pentru a sublinia performanța aproape sportivă a frumuseții. Ansamblul este bine executat și un mare succes, capabil să se integreze în studiouri sau sufragerii foarte variate, de la contemporan la cele mai rustice.


Atlantis Lab AT16: o experiență de ascultare cu adevărat impresionantă

În cele din urmă, experiența de ascultare este pe măsura așteptărilor noastre. Transparență, vivacitate, spațialitate... Are totul de la o mare, așa cum ar spune un faimos publicitar. Ne găsim rapid ascultând întregul cântec, apoi altul... Muzica primează peste tot restul, și aceasta este, în opinia noastră, prima dovadă! Auzim detalii aici și acolo necunoscute anterior pe boxe din această gamă. Scena sonoră este vastă, precisă; basul este rapid și amplu; înaltul este delicat fără asprime sau proiecție. Compresia este bine controlată. Muzica umple întreaga cameră ca un fapt evident, care nu era un lucru câștigat având în vedere dimensiunile foarte rezonabile ale AT16. De fapt, nu lipsește nimic... și acest compliment este relativ rar. Vedem clar amprenta Atlantis Lab, și căutarea sa pentru neutralitate și monitorizare. Dar această căutare nu s-a soldat în detrimentul plăcerii ascultării, așa cum se constată uneori în gama. Dincolo de o surpriză plăcută, acest AT16 constituie o alternativă audiofilă foarte serioasă pentru aproape toate sufrageriile.

Proiectate și manufacturate în Franța

Finisaj: Stejar și piele neagră artificială

Impedanță: 4Ω

Sensibilitate: 94,5 dB

Răspuns în Frecvență (±1 dB): 40 Hz - 20 kHz

Putere Absorbită: 150 W

Vârf de Putere: 300 W


Tweeter: Driver cu compresie 1 inch

Woofer: Dublu 13 cm Eighteen Sound (față în față)

Bass Reflex reglabil

Cablaj: Esprit Audio

Dimensiuni (Î x A x L): 810 x 240 - 190 x 290 mm

Greutate: 19 Kg