MeniuAudioMaster21 LS3/5A

Solicită un preț mai bun AICI!
  • 9,999 RON

  • Fără TVA: 8,403 RON


Designul LS3/5A a fost creat de Departamentul de Inginerie al BBC-ului. Scopul designului a fost dezvoltarea unui monitor de difuzoare de calitate de emisie, de dimensiuni reduse. Difuzorul trebuia să fie capabil să redea cu exactitate vocea umană în aplicații de transmisie în aer liber, ocupând totuși un spațiu minim.

Cu toate acestea, pentru a satisface nevoia BBC-ului de timp de nefuncționare minim, difuzorul trebuia fabricat conform unor specificații foarte stricte, astfel încât în caz de defectare în teren, întregul difuzor să poată fi înlocuit cu un altul, fără a afecta echilibrul tonal perceput, o caracteristică în scopuri de monitorizare.

Aproape 5 decenii mai târziu, aceste difuzoare sunt un superb exemplu de hi-fi apreciat în întreaga lume, într-o tradiție istorică de inovație și atemporalitate, care sperăm că vă va oferi multă bucurie.

Ce face ca LS3/5A să fie special?

Pe lângă faptul că a fost primul monitor near field dedicat proiectat de BBC, există peste 60.000 de unități LS3/5A în lume, ceea ce îl face unul dintre cele mai de succes și influente designuri de difuzoare create vreodată.

Multe albume clasice de rock realizate în perioada de aur a rockului au fost monitorizate prin intermediul LS3/5A.

Deși nu este plat sau absolut neutru, LS3/5A are un sunet unic, situându-se undeva între muzical și detaliat.

Audiomaster 21 - Maestrul audio pentru secolul al XXI-lea

Produsele originale Audiomaster au fost introduse de W & N Electronics Ltd. la mijlocul și sfârșitul anilor 1950. Vizând segmentul de vârf al pieței Hi-FI în creștere, amplificatorul mono W & N "520" utiliza valve de putere pentode EL34 și transformatori "Partridge" pentru o performanță mult superioară. Au fost lansate mai multe unități de control extrem de flexibile (mono), cu o construcție și un sunet remarcabile, pentru a se potrivi cu "W & N Audiomaster 520". Apariția sunetului stereo în 1958 a dus la lansarea amplificatorului stereo integrat "Brecon" (8 + 8 wați, valve de ieșire ECL82), urmat de combinația preamplificatorului și amplificatorului de putere "Colwyn" (15 + 15 wați, valve de ieșire EL84) și preamplificatorul stereo de top "Conway", conceput pentru a fi utilizat cu 2 amplificatoare de putere "520".

Anii '60 au adus introducerea sistemelor de difuzoare compacte Audiomaster: Sonata, Samba și Solent. Aceste 3 modele erau complementare ideal sunetului "Abbey Road".

La plecarea din BBC în 1973, celebrul designer de difuzoare Robin Marshall, care a lucrat la celebra difuzoare de monitorizare BBC LS3/5a, se alătură în cele din urmă lui John Read de la K. J. Leisuresounds, cu scopul de a fabrica sisteme de difuzoare de înaltă calitate, cu sunet BBC, în stil britanic.

Audiomaster a fost relansat în 1975 cu două modele: iconica LS3/5a și un model cu 50% mai mare numit "Image 2". Experiența lui Robin Marshall în design a contribuit și la seria de modele "MLS 1", "MLS 2" și "MLS 4" deosebite ca sunet și stil BBC, introduse la sfârșitul anilor '70.

LS3/5a original de la Audiomaster era asamblat pe o linie mică de producție, cu asamblare manuală unul câte unul, fiecare difuzor fiind ajustat și reglat precis conform specificațiilor BBC. Aceasta a asigurat o cerere foarte mare pentru aceste modele clasice pe piața second-hand.

După aproape 40 de ani de pauză, numele Audiomaster renaște în secolul al XXI-lea sub numele de "AudioMaster21", cu LS3/5a.


Tip de sistem: Două căi, tip infinite baffle (cutie închisă)

Răspuns în frecvență: 70Hz - 20KHz +/- 3dB

Driver bas/mediu: Con din polimer de 133mm

Tweeter: Cupolă din mylar de 19mm

Frecvență crossover: 3KHz, tip AudioMaster21 FL6/23

Sensibilitate: 83dB pentru 2,83V la 1M

Impedanță nominală: 15 Ohmi

Gama de amplificatoare recomandată: 30-80 wați

(Atenție, nu conectați la niciun amplificator care depășește gama, deoarece pot apărea deteriorări)

Cabinet: Cabinet din placaj de mesteacăn de 9-12mm, cu amortizare critică

Grilă: Material textil acustic negru

Dimensiuni: 304 mm înălțime x 190 mm lățime x 165 mm adâncime

Greutate: 5,5 kg fiecare