MeniuAudioMaster21 LS5/9

Solicită un preț mai bun AICI!
  • 26,999 RON

  • Fără TVA: 22,688 RON


BBC LS5/9 - O legendă în rândul boxelor monitor

BBC LS5/9 este o boxă de monitorizare legendară care a lăsat o amprentă profundă asupra lumii audio. Proiectat de Departamentul de Inginerie al British Broadcasting Corporation (BBC) în 1983, a fost creat cu intenția de a oferi o reproducere sonoră excepțională într-o formă compactă.

Comparat cu LS3/5A, care a fost proiectat ca un monitor de calitate II, LS5/9 oferă un design mai mare și mai robust, furnizând un răspuns mai adânc în frecvențele joase și o capacitate globală de ieșire mai mare. Ca monitor de calitate I, poate fi folosit pentru echilibrarea tonală critică a materialului de program, poziționarea microfonului etc. În timp ce ambele modele excelizează în reproducerea precisă a vocii umane și în captarea nuanțelor muzicii clasice, LS5/9 este preferat pentru aplicații care solicită mai multă putere și dinamică.

Datorită specificațiilor stricte de fabricație, LS5/9 permite înlocuirea ușoară în caz de defectare în teren, fără a compromite echilibrul tonal. Această durabilitate și fiabilitate l-au transformat într-o alegere preferată pentru profesioniștii din industria audio.

După decenii, BBC LS5/9 continuă să fie celebrat ca un punct culminant al excelenței audio. Moștenirea sa bogată, designul atemporal și performanța constantă și-au consolidat statutul ca o adevărată legendă în lumea difuzoarelor de monitorizare.


Audiomaster 21 - Maestrul audio pentru secolul al XXI-lea

Produsele originale Audiomaster au fost introduse de W & N Electronics Ltd. la mijlocul și sfârșitul anilor 1950. Vizând segmentul de vârf al pieței Hi-FI în creștere, amplificatorul mono W & N "520" utiliza valve de putere pentode EL34 și transformatori "Partridge" pentru o performanță mult superioară. Au fost lansate mai multe unități de control extrem de flexibile (mono), cu o construcție și un sunet remarcabile, pentru a se potrivi cu "W & N Audiomaster 520". Apariția sunetului stereo în 1958 a dus la lansarea amplificatorului stereo integrat "Brecon" (8 + 8 wați, valve de ieșire ECL82), urmat de combinația preamplificatorului și amplificatorului de putere "Colwyn" (15 + 15 wați, valve de ieșire EL84) și preamplificatorul stereo de top "Conway", conceput pentru a fi utilizat cu 2 amplificatoare de putere "520".

Anii '60 au adus introducerea sistemelor de difuzoare compacte Audiomaster: Sonata, Samba și Solent. Aceste 3 modele erau complementare ideal sunetului "Abbey Road".

La plecarea din BBC în 1973, celebrul designer de difuzoare Robin Marshall, care a lucrat la celebra difuzoare de monitorizare BBC LS3/5a, se alătură în cele din urmă lui John Read de la K. J. Leisuresounds, cu scopul de a fabrica sisteme de difuzoare de înaltă calitate, cu sunet BBC, în stil britanic.

Audiomaster a fost relansat în 1975 cu două modele: iconica LS3/5a și un model cu 50% mai mare numit "Image 2". Experiența lui Robin Marshall în design a contribuit și la seria de modele "MLS 1", "MLS 2" și "MLS 4" deosebite ca sunet și stil BBC, introduse la sfârșitul anilor '70.

LS3/5a original de la Audiomaster era asamblat pe o linie mică de producție, cu asamblare manuală unul câte unul, fiecare difuzor fiind ajustat și reglat precis conform specificațiilor BBC. Aceasta a asigurat o cerere foarte mare pentru aceste modele clasice pe piața second-hand.

După aproape 40 de ani de pauză, numele Audiomaster renaște în secolul al XXI-lea sub numele de "AudioMaster21", cu LS3/5a și acum cu LS5/9.


Construite din cel mai bun placaj din lemn de mesteacăn baltic de 9 mm

· Toate îmbinările sunt întărite cu elemente de lemn dur, cu înfilățit de fag

· Stratificat din lemn real, echilibrat

· Pereții cabinetului sunt amortizați critic cu panouri de amortizare bituminoasă

· Finisaj cireș standard

· Alte finisaje disponibile la comandă specială, vă rugăm să întrebați

Ultima versiune a tweeterului Audax HD34 de 34 mm

· Tweeterul a fost adaptat prin adăugarea unei plăci de protecție pentru încărcarea dispersiei

· Mijlocul și bass-ul sunt gestionate de un woofer de 220 mm proiectat de AudioMaster21

· Conul de polipropilenă al mijlocului/bass-ului, cu flacără critică, este terminat cu o semirenăversare din vinil select

Placă PCB de cupru de înaltă puritate / fibră de sticlă, monocromatică

· Divizorul de frecvențe de înaltă calitate utilizează zece elemente reactive

· Divizorul de frecvențe de înaltă calitate utilizează 17 rezistoare

· Capacitoare metalizate cu tensiune înaltă

· Toate componentele sunt sudate manual cu un lipici hipersolid

· Nivelul frecvențelor înalte este setat cu ajutorul rezistoarelor de legătură:


Asigură potrivirea optimă a perechii

Esențial pentru utilizarea ca monitor

Specificații AudioMaster21 LS5/9

· Tip de sistem: Două căi, reflex bass

· Tweeter: Audax de 34 mm cu corecție de fază

· Mijloc/bas: Con din polipropilenă de 220 mm de la AudioMaster21 cu înveliș de vinil

· Crossover: 3KHz, 27 elemente de precizie, 18dB pe octavă

· Sensibilitate: 87dB pentru 1W la 1M

· Impedanță nominală: 8 ohmi

· Putere suportată: 100 de wați nedistorsionați

· SPL maxim: 106 dBA, tipic în cameră

· Cabinet: Placaj de mesteacăn de 9 mm cu întărituri din lemn dur

· Grilă: Tygan negru

· Finisaj: Cireș

· Conexiuni: Cuplaj stereo CE cu 5 terminale

· Dimensiuni: 460 mm x 275 mm x 285 mm (ÎxLxA)

· Greutate: 12 kg (fiecare difuzor)